Menenpoort_foto1 Menenpoort_foto1 Menenpoort_foto1 Menenpoort_foto1 Menenpoort_foto1 Menenpoort_foto1 Menenpoort_foto1

“Holiday Home at
The Menin Gate”

Like us on Facebook: Holiday home at The Mening Gate - Menenpoorthuis, Ypres - Ieper

Menenpoorthuis

Menenpoorthuis - Menenpoorthuis - Menenpoorthuis - Menenpoorthuis - Menenpoorthuis - Menenpoorthuis - Menenpoorthuis - Menenpoorthuis - Menenpoorthuis -

Menin Gate House werd terug opgebouwd in 1925 met de typische  gele zandsteen en de middeleeuwse trapgevels.

De familie Dael betrok dit huis en zag hoe de majestueuze Menenpoort werd opgetrokken zodat het huis niet enkel op de prachtige middeleeuwse vestigen van Vauban keek maar ook op het fantastische monument in witte Portlandstone.

Zij waren dan ook bevoorrechte toeschouwers toen de Menenpoort op 1 juli 1927 ingehuldigd werd door Lord Plumer met de legendarische woorden over de vermiste soldaten : ‘They are not lost, they are here’.

Sedert  1 juni 1928, de dag dat de Last Post Association het initiatief nam om dagelijks  om 20h de Last Post te blazen ter ere van de gevallen soldaten van het gemenebest, weerklinken de noten doorheen het huis.

Ook wereldoorlog 2 heeft zijn sporen nagelaten. In 1940 werd de brug voor de Menenpoort opgeblazen door de engelse bommen waardoor een betonblok doorheen het dak naar beneden viel. Alle inwoners beleven ongedeerd maar het dak en de parketten van alle verdiepen blijven getuige.

Holiday home at The Mening Gate - Menenpoorthuis, Ypres - Ieper
© 2011 Menin Gate House
Hoornwerk 1, 2 | 8900 Ieper
Tel: +32 (0)477 270 061
info@meningatehouse.com